Mudik njo mudik

loading...

Sedelet maneh wis bodho, nang ndeso wis mulai rame amergo sing do nyambut gawe nang kutho wis do mulai mulih alias mudik. Mudik ki wis mben taun dadi kebiasaan yen wong sing do nyambut gawe utowo urip nang kuto podo rame-rame mulih ndeso ben iso kumpul keluarga, ngapuran-ngapuranan marang wong tuo, poro sedulur lan sak panunggale.

Lha nek sing mbendino urip nang ndeso koyo aku ngene iki sakjane yo seneng nek ndelokke wong mudik iku. Sing mbiyen rodo ketok mblethek saiki do ketok bening-bening, klambine apik-apik, sing lanang do ketok bagus tenan sing wedhok yo do ketok ayu-ayu kae wis ngono dompete do kandhel-kandhel hondane anyir-anyir sisan, jian marai meri rasane.

Ning kadang repote ki nek wis tekan ndeso do lali nak saiki wis nang ndeso kebiasaan nang kuto isih dinggo nang ndeso. Lha mosok sing cah wadon sing mudik seko njakarta kono, wingi awan ki pas mlaku-mlaku nang ndeso lha kok nganggo kathok cekik kae nganti ketok fufune futih kayo sapine pak dhe ku. Wah jian marai ngelek idu tur ngelu ndasku nek ngene iki. Wis ngono klambine nganggo sing ketok kelek e tur methet nganti monyor-monyor pating pecotot. Biyuh-biyuh…… awan-awan poso-poso weruh koyo ngono iku aku mung iso ngelus manuk dodo. Arep nyawang wedi nek ngaceng batal posone. Ning nek ora disawang kok eman-eman. Tobat nek ngene iki, akhire aku merem ben ra weruh, ning lehku merem ki sakjane karo mbayangke mbake mau wudoh nek umpomo nggo jilbab koyo opo ayune.

Opo nang njakarta ki panas po yo? Kok rambute do abang-abang, klambine kurang bakal kabeh. Nek nang ndeso mono mbendino adem, bar maghrib ngono nek ra nganggo klambi anget wis ndrodog le kademen.

loading...

Jujur wae kadang aku meri weruh sing do mudik iku. Lha angger wong do takon, “piye bali kapan?” “piye kabare?” “sukses to nang kono wisan?” lan pitakonan liyan-liyane marai merii tenan kae rasane.

Kene ki yo sing mbendino nang ndeso kadang yo pengen digatekke koyo kui. Ojo mung sing do mudik tok sing di gatekke. Nek sing urip nang ndeso ngene iki paling nek pas ujung-ujungan nek ditakoni mung sak pertanyaan tok. “Kapan rabine lur?”. Lak yo asu asem tenan to nek kui. Nylekitttt rasane……

Wis ah poso-poso raentuk misuh-misuh mengko nek ganjarane ilang. Yo kanggo sing do meh mudik ngati-ati nang ndalan. Nek nyopir montor dewe, ojo lali nek ngantuk turu utowo di remason mripate ben melek. Nek sing do numpak honda ojo do ngebut, dicek sik kelengkapane surat-surat sim stnk lan liyan-liyane.  Heleme ki dingo nang ndasmu sirahmu. Ojo mung dicantelke gawe hiasan. Gundulmu ki luwih larang tinimbang hondamu sing anyar kui lur. Ojo lali jogo kesehatan lan ngati-ati, nek pas bangjo nek lampune wis kuning ki alon-alon ojo malah di gas polke, nang ndalan ki sing sabar ojo ngebut ojo emosinan sing penting tekan ngomah slamet lan waras ben iso pamer klambi anyar pas bodo ora pamer kain kafan anyar, iso nyangoni ponakan-ponakan karo tonggo-tonggomu.. wis kae ndang mulih bapakmu ro makmu wis ngenteni nang ngomah.

Mudik

 

 

loading...
loading...

Add Comment